:: вести :: архива вести ::
Рестаурација руинираног сестринског конака
21.08.2014.

Рестаурација руинираног сестринског конака Рестаурација руинираног сестринског конака Рестаурација руинираног сестринског конака

СВЕТИ МАНАСТИР МИЉКОВО ЈЕ ЗАПОЧЕО РЕСТАУРАЦИЈУ РУИНИРАНАГО СЕСТРИНСКОГ КОНАКА. С ОБЗИРОМ ДА ЖИВИМО У ВРЕМЕ КРИЗЕ, ОБРАЋАМО СЕ ОНИМ КОЈИ СУ СПРЕМНИ ДА ПОМОГНУ НАСТАВАК РАДОВА НА ОБНОВИ ОБЈЕКТА, ПОСТАЈУЋИ НА ТАЈ НАЧИН ЗАДУЖБИНАРИ ОВЕ СВЕТЕ ОБИТЕЉИ.

ЗА ДЕТАЉЕ КАКО ДОНИРАТИ ОБРАТИТЕ СЕ МАТИ АНАСТАСИЈИ на телефон 035/280690 или Јеромонах НЕКТАРИЈЕ 064/0519698.

ПРИЛОГЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ НА ЖИРО РАЧУН:
ДИНАРСКИ 180524121004046063 Alfa Banka
ДЕВИЗНИ 180524121004046160 Alfa Banka

УНАПРЕД БЛАГОДАРНИ.
Освећен манастирски метох
04.06.2011.
Манастирски Метох, светог Николаја у Добрешеву.

Манастирски Метох, светог Николаја у Добрешеву Манастирски Метох, светог Николаја у Добрешеву Манастирски Метох, светог Николаја у Добрешеву

Манастирски Метох, светог Николаја у Добрешеву Манастирски Метох, светог Николаја у Добрешеву Манастирски Метох, светог Николаја у Добрешеву

После више година рада на његовој обнови, у суботу 4. јуна свечано је освећен од стране његовог преосвештенства Гдн. Игњатија.
У јутарњим часовима, после дочека Владике Игњатија, обављено је освећење цркве, уношење светих моштију светог Великомученика Лазара, и уградње  истих у часни  престо. Након  освећења је одслужена Архијерејска Литургија уз присуство верног народа, који се у већем броју окупио тог дана.
Након свете Литургије освећен је и мали конак који је у склопу Метоха, где је и било послужење гостију. Свечаност тог дана завршена је манастирском  трпезом, које су вредне Миљковске сестре припремиле у самом манастиру.
Иначе, садашњи метох је у време Турака  на локалитету села Добрешево био манастир скромних димензија запустео као и многи тадашњи манастири. Од цркве је остао само темељ. Нешто пре десетак година је започета обнова, најпре цркве потом и конака, понајвише залагањем брата Драгише као и несебичном помоћу многих верника овог краја. И ево наша Светосавска црква је богатија за још једну богомољу.
Најпре нека је Слава и Хвала Светој Троици на овом  дару, а и свима онима који су учествовали, а чија имена само Бог зна благодаримо од срца .
Упокојио се синђел Нестор
11.03.2011.
Више од две деценија служења у светој Обитељи Миљковској, а после двогодишње болести, у Петак Прве седмице Великог Поста 11. марта 2011, упокојио се синђел Нестор, духовник Миљковог манастира. Вјечнаја Памјат.
Интернет презентација манастира
06.01.2011.
миљков манастир

Помаже Бог, драга браћо и сестре.
На изради презентације радили смо од 30. августа 2010. године. После неколико месеци рада, на данашњи празник, постављена је интернет презентација манастира.